Petra Luteijn

 

Petra Luteijn

 

 

 

 

 

 

 

Petra Luteijn (Utrecht 1966) won in 1985 het ‘Concours van Utrechtse Muziekscholen’ met als prijs een studie- en concertreis naar San Remo (Italië).

Hierna ging ze studeren aan het Utrechts Conservatorium, eerst bij Robert Groslot, en later bij Sumiko Nagaoka

.Ze vervolgde haar studie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Jacques de Tiège, waar ze in 1996 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde.

Al tijdens haar studie hield ze zich actief bezig met kamermuziek en liedbegeleiding. In diverse combinaties met zangers en instrumentalisten heeft zij concerten gegeven door heel Nederland.

Petra speelt regelmatig met verschillende koren.

Ze vormt een duo met saxofonist Hans Kuijt met wie ze in het najaar van 2003 de eerste cd heeft uitgebracht.

Sinds 2007 vormt ze een duo met trompettist Reijer Dorresteijn met wie ze twee concerttournees naar Saratov (Rusland) maakte.

In oktober 2008 speelden ze samen in het festival voor hedendaagse muziek "8 Encontro do Alentejo de Musica do s c.XX.I" in Évora (Portugal).

Met beiden speelde ze in Bourneville (Engeland) in de serie carillonconcerten.

In juni 2010 heeft ze met Reijer Dorresteijn met veel succes een tournee naar Saratov gemaakt waar ze 5 concerten heeft gegeven,

waaronder het dubbelconcert voor 2 piano's BWV 1061 van J.S. Bach met Elena Lelchuk en het Saratov Philharmonisch orkest o.l.v. Eduard Diadiura.

Sinds 1996 is zij verbonden als pianodocent aan de Muziekschool Barneveld.